Készlet info: Raktáron

Ár: 2 650 Ft bruttó
3 100 Ft

KÖNYV

BERTA ELEONÓRA : PÁRHUZAMOS ÉLETEK

GRAFIKÁKAT KÉSZÍTETTE : ALMÁSI LÁSZLÓ

KIADÓ :ART DANUBIUS

ISBN SZÁM  978-80-89856-12-1

„Tiszteld őseidet, mert rajtok

keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát. ”

(Wass Albert)

 

Berta Eleonóra második életrajzi ihletésű könyvét tartja a kezében az olvasó.

A mesélő, aki egyben a főhős, Röné. Pillanatképeket, korszakokat láthatunk az életéből: születését, rácsodálkozását a felnőttek titkoktól terhelt világára, első szerelmét, nagylánnyá válását, majd felnőttkori életét, baráti kapcsolatait. Az események sodrásában egyre inkább megérti, hogy mi fontos az életben, miért fontosak a legszemélyesebb családi emlékek, hagyományok, szokások, baráti kötelékek

A szülői, nagyszülői háttér erős gyökeret, kötődést, szilárd alapot, értéket, értékrendet és érzelmi biztonságot ad számára; iránytűül szolgálnak az egész életre. Röné megérti, ha az ember belső világában rend van, nem történhet nagy baj.

Az ember lelki fejlődése, személyiségének kibontakozása s annak felismerése,  „hogy minden véges, és a pillanat erejét, üzenetét kell” megélni, az összefüggések meglátása és a dolgok elfogadásának képessége egy egész életen át tartó folyamat. Ezen az úton követhetjük végig Rönét, aki „magában hordta a nagyszülei, szülei, azok ősei lenyomatát”, s a gyerekeit is úgy neveli, „hogy a hagyatékot, amit kaptak és viselnek, méltó módon adják tovább a jövőbeli családjuknak.” Röné elmélkedése az emberi kapcsolatokról, örök érvényű gondolatai és felismerései a barátságról az olvasót is ráébresztik arra, hogy milyennek kellene lennünk, hogy boldogabbak legyünk és tartalmasabb életet éljünk. Családi vagy baráti közösséghez, közös múlthoz való kapcsolódásunk hozzásegít minket a magasabb megismerés lehetőségéhez és alkalmat adhatnak a tudattalannal való szembesülésre is.

A könyv olvasása élményszerű, az olvasó izgatott érdeklődéssel követi az eseményeket. A személyes önéletrajzi elemek, a hiteles történetmesélés, a cselekmény sodrása, feszültsége és a kimunkált, részletes táj- és jellemábrázolás, az idősíkok váltakozása még érdekfeszítőbbé teszik a könyvet, fokozzák az olvasó kíváncsiságát.

Dr. Molnár Erzsébet

 

Mit ad útravalóul a könyv?

 

„… a család ereje tud

segíteni csakis ebben a bizonytalan

világban. …Csak a szeretet

erejébe kapaszkodhatunk…

Szolgálunk születésünk óta, békében,

alázattal, elfogadóan…

és képviseljük azt az értéket,

amit a családi neveltetésünk által

és, amit a vérükben csörgedezve

hordunk.”

 

KÉRÉSRE DEDIKÁLT PÉLDÁNYT KÜLDÜNK